5 koraka do nadprosječnog tima za digitalni marketing

Shvatili ste da vaša kompanija treba da ulaže u digitalni marketing… šta sad? sta da radim? Definišite ko će izvršiti ovaj posao i potrebne strategije da predstavite svoje poslovanje svetu, naravno!

U praksi znamo da to nije tako jednostavno. Bez obzira da li će se formirati interni odjel ili će se angažovati specijalizirana digitalna agencija, osiguranje efikasnosti i kvaliteta tima profesionalaca je komplikovano.

Čak i više zato što imati natprosječan tim čini razliku. Ako to još niste vidjeli u praksi, budite sigurni da

će doći vrijeme: rezultati će govoriti sami za sebe kasnije.

Ako činite svoje prve korake u ovom svijetu digitalnog marketinga ili želite razumjeti zašto vaš tim ne stvara potencijalne klijente i prodaju koje bi trebao, na pravom ste mjestu.

Došlo je vrijeme da otkrijete kako odabrati idealan marketinški tim za svoj posao i analizirati da li vaš odgovara zahtjevima da se smatrate „timom iz snova“!

1. Vi + idealan tim = rezultati
Prvo, prije nego što znate što uzeti u obzir prilikom postavljanja ili optimizacije svog uspješnog tima za digitalni marketing, morate razumjeti kako znati da li je vaš tim iznad prosjeka i da li je efikasan . Krenimo od pocetka…

Od trenutka kada je vaša kompanija otkrila da

treba da se ubaci ili pojača svoju prisutnost na internetu, to se dogodilo s razlogom: da privuče više kupaca , zatvori više prodaje i ostvari više rezultata . Više, uvijek više.

Tim za digitalni marketing Rezultati 5 koraka da imate natprosječan tim za digitalni marketing

A to je upravo ono što će odrediti da li je vaš marketinški tim uspješan ili ne : iznos profita i povrata koji uspijeva donijeti poslu na osnovu uložene investicije.

Ovo je način za procjenu učinka mark Lista e-pošte za zemlju etinških strategija koje provodi vaše interno odjeljenje ili ugovorena agencija.

„Previše lako, to je očigledno“, mogli biste pomisliti. Pa, da je samo to, ne bi bilo mnogo tajne. Sve što

Lista e-pošte za zemlju

treba da uradite je da pogledate svoj bankovni račun na kraju meseca.

Ali kako se vaš prihod neće umn the existence of a digital marketing agency is a ožiti preko noći – čak ni za jedan ili dva mjeseca rada – način da napravite ovu procjenu iz mjeseca u mjesec je definisanje i praćenje nekih KPI-ja ( Ključni indikator učinka ).

Drugim riječima, parametri poput br uab directory oja posjeta, stope konverzije, stope odbijanja, vremena provedenog na stranici… Na kraju krajeva, svaka kompanija ima karakteristiku, cilj i imaće svoje stope praćenja.

KPI: načini za procjenu marketinških strategija. Pomoću ovih informacija moguće je utvrditi šta daje rezultate, a šta ne – i šta treba prilagoditi.

Ako se u periodu od šest mjeseci evolucija KPI-ja ne pojavi, sa žao mi je što moram reći da možda vaš

tim nije tako briljantan kao što ste zamišljali

Smiri se, uprkos kajanju, nije sve izgubljeno. Još uvijek postoji način da počnete ispočetka slijedeći nekoliko savjeta!

2. Budite u množini
Jedna od najčešćih grešaka, posebno za one koji počinju da ulažu u digitalni marketing, jeste imati tim koji nije baš raznovrstan. Drugim riječima, ima profesionalce sa istim ili vrlo sličnim vještinama – što kompromituje druga područja strategije.

Ako imate ljude fokusirane samo na planiranje, izvršenje svega može biti otežano. Kao što može biti

profesionalaca u oblasti vizuelnog i nedostaje sadržaj

Da bi vaše strategije funkcionirale i donijele željene rezultate, postojanje pluralnog i multidisciplinarnog tima čini razliku .

Multidisciplinarni tim za digitalni marketing 5 koraka do natprosječnog tima za digitalni marketing

Kada imate interni odjel digitalnog marketinga, teže je imati ovu raznolikost talenata zbog kratkog budžeta i potrebe za vitkim timom. Evo loše strane da sami radite ovaj posao.

Ali čak i kada je marketinška agencija angažovana da to sprovede, ovaj multidisciplinarni pristup nije zagarantovan. Mnogo puta će vašoj kompaniji biti potrebna usluga koju agencija nije u mogućnosti da pruži zbog nedostatka osoblja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *