Vrste satelitskih stranica

Optimizatori koji ne žele dugo čekati na rezultate promocije web stranica često pribjegavaju takozvanim “crnim” metodama promocije. Jedan od njih je SEO satelit koji uključuje korištenje satelitskih resursa. Odmah napomenimo da je ova metoda prepuna posljedica u obliku sankcija od strane tražilica. Ali budući da je to prilično česta pojava, predlažemo da shvatite što su satelitske stranice.

Što je takav resurs?

Ovo je pomoćno mjesto, čiji je glavni zadatak osigurati povećanje mase veza glavnog projekta. Satelitska stranica može se prepoznati po nekoliko karakteristika:

  • mjesto na besplatnoj hosting platformi;
  • najjednostavniji dizajn bez navigacije;
  • nečitljiv sadržaj koji sadrži veliki broj ključnih riječi;
  • veliki broj poveznica na drugi resurs.

Satelitske stranice izrađuju se u jednoj kopiji iu mrežama. U drugom slučaju resursi su međusobno povezani.

Zašto vam je potrebna satelitska mreža?

Postoji nekoliko razloga zašto su sateliti potrebni. Glavna je promocija glavnog resursa. Mreža donatora omogućuje vam brzo povećanje autoriteta glavnog mjesta u očima tražilica zbog impresivne mase veza.

Drugi razlog je učinkovito privlačenje ciljanog prometa. Tematika takvih resursa obično je više specijalizirana od glavne stranice. To vam omogućuje da privučete relevantan, kvalitetan promet i preusmjerite ga na glavnu platformu.

Također, satelitske stranice omogućuju Kupite SMS uslugu vam da zauzmete maksimalan broj pozicija u rezultatima pretraživanja za ključne upite i tako monopolizirate tržište. Također, sredstva donatora mogu se koristiti za promicanje ne samo glavnog projekta, već i drugih stranica, dovodeći ih na vrh rezultata pretraživanja i ispred konkurenata.

Algoritam stvaranja

Kupite SMS uslugu

Sada kada znate što su sateliti, shvatimo kako ih stvoriti. Algoritam je zapravo jednostavan. Dijelimo s vama upute korak po korak kako napraviti satelit:

  1. Registriramo novu domenu za satelit.
  2. Odabiremo odgovarajući hosting. Ne mora kiel ŝtuparoj kaj proksimaj garaĝoj biti skupo, pogotovo ako planirate izraditi mrežicu. Preporučljivo je postaviti satelit na hosting koji se razlikuje od glavnog mjesta. Time će se izbjeći izravna komunikacija s glavnim resursom i smanjiti rizik od sankcija od strane robota za pretraživanje.
  3. Satelitsku stranicu ispunjavamo jedinstvenim člancima i grafičkim sadržajem. Tema donatora mora biti povezana s glavnim projektom i sadržavati relevantne ključne riječi u URL-u. Da biste uštedjeli svoj proračun, preporučujemo naručivanje prepravljanja postojećih članaka i jeftinog dizajna.
  4. Dodavanje satelita u indeks tražilice.
  5. Poveznice postavljamo na burze.

Druga važna faza je optimizacija satelita za tražilice. Bez toga je nemoguće privući kvalitetan promet.

Za i protiv promidžbe pomoću satelita

Počnimo s pozitivnim aspektima:

  • Povećanje broja potencijalnih klijebiste ch leads odredilinata. Satelitske stranice povećavaju vjerojatnost prelaska na glavni resurs, što dovodi do povećanja broja potencijalnih kupaca i, kao rezultat toga, prodaje.
  • Jednostavan za pokretanje i održavanje. Sateliti ne zahtijevaju puno vremena i novca za razvoj i često ažuriranje sadržaja. Za stvaranje privida aktivnosti dovoljno je objaviti do deset članaka mjesečno.
  • Dostupnost. Zbog nedostatka složenog programiranja, stvaranje takvih resursa je jeftinije od pokretanja punopravnih web platformi. Također se mogu izraditi besplatno korištenjem usluga kao što je WordPress.

Glavni nedostatak ove metode promocije je vjerojatnost zabrane. Algoritmi tražilice obučeni su da prepoznaju pomoćna mjesta i mogu ih smatrati neželjenom pošti.

Osim toga, morate razumjeti da su sateliti stranice koje također trebaju optimizaciju. A ako postoji cijela njihova mreža, onda je promicanje i upravljanje njome vrlo teško, a ponekad i skupo. Stoga ne preporučamo pribjegavanje ovoj metodi promocije kada su u pitanju mali projekti, jer se investicija najvjerojatnije neće isplatiti.

 

Ovisno o načinu popunjavanja web stranice sadržajem, razlikuju se sljedeće vrste:

  • Vrata. To su najjednostavniji pomoćni resursi koji se koriste isključivo za preusmjeravanje prometa na glavno mjesto. Linkovi su postavljeni na njih.
  • Statički. Temelje se na jednostavnim HTML kodovima i nalaze se na besplatnim hosting stranicama. Jednom se pune sadržajem i u pravilu se više ne ažuriraju.
  • Dinamičan. Ti su resursi stvoreni na temelju CMS-a i zapravo su potpuna web-mjesta. Pune su visokokvalitetnog sadržaja i redovito se ažuriraju radi boljeg indeksiranja u tražilicama.

Satelitske stranice također se klasificiraju prema svrsi njihove izrade. Postoje katalozi, pomoćnici i prodajna mjesta. Prvi sadrže samo poveznice, drugi se koriste za promicanje glavnog web resursa, a treći se koriste za prodaju robe i usluga.

Kako uspješno koristiti satelite

U tome će vam pomoći sljedeći savjeti:

  1. Razvijte shemu povezivanja na više razina. To će pomoći u izbjegavanju istovremenog blokiranja svih resursa u slučaju sumnje od strane tražilica. Kako biste smanjili rizik od sankcija, stvorite platforme s različitim metodama promicanja glavne stranice.
  2. Provjerite odgovaraju li sateliti temi glavne stranice i zahtjevima tražilica. Kada stvarate mrežu, koristite različite, ali povezane teme. To pomaže povećati promet bez povećanja rizika od blokiranja.
  3. Unajmite profesionalne copywritere i rewritere. Nemojte koristiti umjetnu inteligenciju ili automatske generatore teksta za stvaranje sadržaja. Visokokvalitetan sadržaj će dulje zadržati korisnike na stranici. Također ga redovito ažurirajte. Roboti za pretraživanje to pozitivno doživljavaju i povećavaju povjerenje u resurs.
  4. Postavite donatore na različite, nepovezane hosting stranice.
  5. Koristite drugačiji dizajn za svaki satelit kako biste smanjili rizik otkrivanja komunikacije između njih.
  6. Kontrolirajte broj odlaznih poveznica. Njihove prevelike količine mogu dovesti do začepljenja.

Slijedeći ove smjernice, možete stvoriti učinkovitu i sigurnu mrežu satelitskih stranica i postići svoje ciljeve.

Greške prilikom kreiranja satelita

Stvaranje i korištenje satelitskih stranica složena je strategija koja zahtijeva duboko razumijevanje tražilica i SEO-a. Mnogi optimizatori ne razumiju u potpunosti što je satelitska stranica i kako funkcionira. I rade greške u radu s njim. Pogledajmo one glavne.

Kupite SMS uslugu

Evo Googleovih najboljih savjeta za pisanje

Elementi metapodataka web stranice pružaju tražilicama sažete i relevantne informacije o izvoru. To pomaže u poboljšanju stope klikanja (CTR) oglasa, što značajno […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *