7 koraka da postanete tražen i uspješan Adwords analitičar

Među raznim mogućim karijerama koje možete ostvariti u okviru digitalnog marketinga , bez sumnje je jedna od najtraženijih i najtraženijih karijera Google Adwords analitičara . Zbog važnosti ove oblasti u online strategiji, on je profesionalac koji je veoma tražen na tržištu.

Ali, usred velike ponude stručnjaka za sponzorisane veze danas, koji je najbolji način da se istaknete i budete uspješni ? Kako postati analitičar tražen od strane kompanija i agencija?

Ako imate ovakva pitanja, na pravom ste mjestu. U nastavku smo naveli 7 koraka kako biste postali

uspješan Adwords analitičar! Hoćemo li ovo uraditi?

1. Upoznajte profil profesionalca
Kako izgleda idealan Adwords analitičar? Kakva je vaša dnevna radna rutina? Koji su uslovi za osvajanje pozicije u ovoj oblasti? Otkrijte glavne karakteristike profesionalca odgovornog za kreiranje i optimizaciju kampanja sponzorisanih linkova kompanija.

Svakodnevno: planirajte strategiju, definirajući fokuse, budžet i ključne riječi koje će se koristiti u kampanji. Analizirajte učinak kampanja koje se povremeno izvode i izvršite potrebne izmjene, ako je potrebno.

Profil: analitičan, jer je za kreiranje i naknadnu optimizaciju kampanja potrebno biti svjestan različitih

podataka i statistika. Poboljšanje performansi

oglasa direktno je povezano sa proučavanjem metrike. Radite sa fokusom na rezultate.

Poželjno znanje: Google Adwords certifikat, Google Analytics, Excel, engleski, pisanje.

Prosječna državna plata: 2.191,64 R$, prema Cathou.

2. Tražite znanje u ovoj oblasti
Internet je pun sadržaja – kao digitalni profesionalac i ambiciozni Adwords analitičar, potpuno ste svjesni toga. Ali nemojte se zanositi plitkim i nerelevantnim materijalima, koji na kraju budu pronađeni u masi brzog Google pretraživanja.

Preferirajte pouzdane web stranice, pos Liste faksa ebno one strane: većina nacionalnog sadržaja se proizvodi na osnovu izvora iz inostranstva. Za zajednicu preporučujemo stranice kao što su Search Engine Land ,

Liste faksa

Search Engine Journal i Googleov vlastiti forum

Tako da ne rizikujete da gubite vrije copywriting: unha guía completa me čitajući članke za člancima, tražeći e-knjige i gledajući sate video s objašnjenjima koji vam neće puno pomoći… pohađajte Adwords kurs ! Ulaganje u svoje profesionalne kvalifikacije je najbolja stvar koju možete učiniti .

Kurs za Adwords analitičar 7 koraka da postanete tražen i uspješan Adwords analitičar

Na određenom kursu Adwords, bit ćete u direk uab directory tnom kontaktu sa profesionalcem koji svakodnevno živi

tu stvarnost. Drugim rečima, neko ko zna šta je važno

i takođe ima dobru pozadinu da vas nauči „putu kamenja“ na ovom putu sponzorisanih linkova.

Prilika: Adwords kurs u Curitibi da postanete stručnjak !

Za razliku od drugih područja digitalnog marketinga, kao što su društveni mediji ili „rođak“ SEO ( optimizacija za pretraživače ), kada je u pitanju Adwords, postoje načini da se zna da li je analitičar spreman za obavljanje te uloge: Googleov vlastiti certifikat za Adwords profesionalci – isto važi i za agencije koje nude ovu uslugu sponzorisanih linkova.

šta je to? Ovo su ispiti koje je kreirao Google za testiranje znanja stručnjaka o najboljim praksama

oglašavanja na mreži i samog Google AdWords alata

Ukratko, to je način da dokažete da ste se pravilno pripremili i da poznajete platformu i kako Adwords strategija funkcionira.

Adwords certifikat 7 koraka da postanete tražen i uspješan Adwords analitičar

Prema samom Googleu, certificiranjem dokazujete da poznajete vrijednost ponude online oglašavanja ; zna kako postaviti i voditi oglasne kampanje ; može procijeniti i mjeriti kampanje ; pored izrade potrebnih optimizacija za postizanje očekivanih rezultata .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *