Promocija u Češkoj: ključne točke za SEO

Češka je jedna od najatraktivnijih destinacija za poslovne aktivnosti na postsovjetskom prostoru. A s obzirom na to da se poslovanje svake godine sve više seli online,promocija u Češkojpostaje sve popularnija usluga.

Mi u Elit-Webu aktivno radimo na promociji na zapadnoeuropsko tržište. I danas smo spremni podijeliti neke od nijansi procesa promocije u Češkoj. Ali stvarno postoje nijanse.

 

Promocija u Češkoj: ključne točke za SEO

Ako govorimo konkretno o SEO promociji, onda prvo moramo obratiti pozornost na popularne tražilice u zemlji. Od 2022. godine, prema servisu StatCounter, Googleov udio iznosi 83,09%. Seznam je na drugom mjestu – 12,31%. Druge tražilice, poput Binga, Yahooa!, DuckDuckGoa, imaju neznatnu publiku.

 

Čini se da je Google čisti monopolist. I općenito, bilo bi moguće usredotočiti se samo na njega, “žrtvujući” Seznam i ostalo. Ali to nije istina. Seznam je nacionalni servis s iznimno visokim stupnjem povjerenja, stoga ga svakako vrijedi razmotriti.

Važno! Ako se poštuju sva pravila SEO promocije za Google, pozicija stranice u Seznamu također će se povećati. Ali ako počnete promovirati uzimajući u obzir specifičnosti Seznama, ignorirajući Google, tada bi vaše pozicije u američkoj tražilici mogle pasti. Idite s više na manje – uvijek!

Usput, Seznam ima jednu pr Baza podataka e -pošte za funkciju posla ednost – vrlo je jednostavno postaviti kontekstualno oglašavanje, koje će vjerojatnije doći do željene ciljne publike. Ovo možete i trebate koristiti ako ste zainteresirani za kontekstualno oglašavanje u Češkoj.

Društvene mreže u Češkoj

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

S tehničke točke gledišta, SMM promocija u Češk Hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden op de impact van Web3? oj ne razlikuje se mnogo od promocije u drugim zemljama. No, postoje i posebnosti, a uzrokovane su popularnošću različitih društvenih mreža. I u tom pogledu Češka se znatno razlikuje, na primjer, od Ukrajine.

  • Na prvom mjestu je YouTube: koristi ga 95% građana.
  • Na drugom mjestu je Facebook: koristi ga 93% građana.
  • Na trećem mjestu je Instagram: koristi ga 90% građana.

Twitter, LinkedIn i druge društvene mreže imaju osjetno manju publiku. Ali ne biste ih trebali isključiti prilikom SMM promocije.

Zanimljiva činjenica! Do 2018. treća najpopularnija stranica u Češkoj bila je platforma Spolužáci, gdje su češki studenti i školarci komunicirali, sastajali se i dobivali važne informacije. U 2015. već je došlo do pada interesa kor a complete list of unit phone numbers isnika za Spolužáci, a 2. rujna 2018. projekt je konačno zatvoren. Postoji jedna manje popularna platforma za promociju .

Promocija u Češkoj: tehnička komponenta i više

S jedne strane, metode i tehnike promocije koje se koriste iste su kao i svugdje drugdje. No, s druge strane, da bi promaknuće radilo, potrebno je sveobuhvatno pristupiti pitanju:

  • govoriti jezik na razini najmanje B1, a bolje – više;
  • razumjeti kulturu, mentalitet i vrijednosti stanovnika;
  • imaju veći budžet nego, na primjer, u Ukrajini;
  • imaju stvarno iskustvo u promociji na stranim tržištima.

A u visoko konkurentnim nišama morate biti spremni na činjenicu da je za postizanje stvarno dobrih rezultata potrebno godinu do godinu i pol. Kao što smo rekli na početku članka, konkurencija u zemlji je vrlo aktivna. Promocija i oglašavanje u Češkoj su skuplji, to je činjenica.

Faze promocije

 

Svaki projekt je individualan, pa se strategija promocije može razlikovati od dolje opisane. Ali u početku polazimo upravo od ovog plana djelovanja, prilagođavajući ga po potrebi.

Analiza niša i konkurenata

Još jednom: konkurencija u gotovo svim nišama u Češkoj je iznimno velika. Stoga je analiza konkurenata prijeko potrebna. Prije svega, oni vrhunski. Svrha analize je odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja:

  1. Koliko korisnika dolazi na stranicu i odakle?
  2. Za koje se ključne riječi i izraze oglašavaju konkurenti, koje pozicije zauzimaju stranice i kakva je dinamika prometa?
  3. Koje su stranice najposjećenije?
  4. Kakav je profil veza konkurentskih stranica?

Morate objektivno razumjeti koliko je niša trenutno zauzeta, kako rade vaši izravni konkurenti, koje metode promocije im daju više prometa, a koje su neprofitabilne.

Ni pod kojim okolnostima ne smijete slijepo kopirati iskustvo druge tvrtke, inače će vaše poslovanje uvijek biti „nadoknađeno“. Morate naučiti prihvatiti uspješne ideje svojih konkurenata i eliminirati pogreške koje su napravili. Ali ne kopirajte!

Sadržajni marketing

Kvaliteta, informativnost i relevantnost sadržaja za ciljanu publiku jedan je od najvažnijih čimbenika u rangiranju Google stranica. Mjesto vaše stranice u vrhu izravno ovisi o korisnosti i zanimljivosti blogova, videa na stranici, pa čak i kratkih korisnih bilješki za čitatelje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *