Evo Googleovih najboljih savjeta za pisanje

Elementi metapodataka web stranice pružaju tražilicama sažete i relevantne informacije o izvoru. To pomaže u poboljšanju stope klikanja (CTR) oglasa, što značajno utječe na rangiranje i prisutnost stranice u rezultatima pretraživanja.

 

Osim toga, meta oznake rješavaju druge probleme, uključujući:

  • Stvaranje atraktivnih isječaka. Dizajniranje estetskih i informativnih isječaka jedna je od ključnih metoda za poboljšanje stope klikanja (CTR) web stranice.
  • Poboljšanje poretka pretraživanja. HTML meta oznake pružaju tražilicama informacije o temi stranice, što pomaže u točnijem podudaranju upita za pretraživanje.
  • Povećanje prometa s društvenih mreža. Društvene platforme poput Facebooka koriste meta oznake za ispravno povezivanje stranica na svojoj mreži.
  • Promocija za upite niske frekvencije. Integriranje ključnih riječi male količine u naslov i opis može pomoći da se vaša stranica bolje rangira u rezultatima pretraživanja za ove upite.

Nakon što smo shvatili zašto su meta oznake potrebne, predlažemo da pobliže pogledamo one koje su vrlo važne za SEO.

Meta Title Tag: Što trebate znati o tome

Naslov ili zaglavlje temeljna je komponenta HTML strukture koja omogućuje i korisnicima i tražilicama da prepoznaju glavnu temu i bit materijala predstavljenog na web stranici.

Meta naslov igra ključnu ulogu u određivanju je li web stranica relevantna za upite pretraživanja. No, tekst koji se prikazuje u rezultatima tražilice ne bi trebao biti samo informativan, već i privlačan korisnicima. tako da žele kliknuti na vezu.

Što je Meta Title Tag?

Da biste ga vidjeli, morate otvoriti stranicu koja vas zanima u vašem pregledniku. Zatim desnom tipkom miša kliknite bilo gdje na stranici i odaberite “Prikaz koda stranice”. Ova se opcija također može zvati “Provjeri element” (ovisno o specifičnom pregledniku). Tekst između naslova i /naslova sadržaj je metaoznake naslova za ovu stranicu.

Kako pronaći naslov na web stranici

Sadržaj oznake naslova prikazuje se u naslovu kartice preglednika prilikom pregledavanja web stranice. Možete ga vidjeti i tako da zadržite pokazivač iznad kartice.

 

Kako ova meta oznaka izgleda u isječku pretraživanja?

Osim što se prikazuje u naslovu kartice preglednika, tražilice također koriste oznaku naslova za formiranje isječka – kratkog opisa stranice u rezultatima pretraživanja. Stoga optimizacija ove oznake izravno utječe na to kako će poveznica na stranicu izgledati u rezultatima tražilice. Atraktivan i informativan naslov povećava stopu klikanja isječka.

Kako pravilno ispuniti naslov

Sastavljanje meta oznaka ima nekolikočitim Kupite SMS uslugu tražili ključnih značajki o kojima ćemo raspravljati u nastavku.

Ispravno napisan naslov

Kupite SMS uslugu

Dakle, kako ispravno ispuniti meta oznake? Napravite informativnu oznaku naslova koja korisniku odmah prenosi vaše ključne prednosti. Postavite visokofrekventne ključne riječi na početak kako biste privukli ciljanu publiku. Međutim, izbjegavajte jednostavno nabrajanje ključnih riječi i umjesto toga stvarajte prirodne, uvjerljive fraze.

Glavna poteškoća koju meta-tag SEO ima jest ukl നിങ്ങളുടെ സൈറ്റിൽ ഉള്ളടക്കം സൃഷ്ടിക്കാൻ ഉപയോക്താക്കളെ എങ്ങനെ പ്രോത്സാഹിപ്പിക്കാം opiti korisne informacije unutar ograničenja znakova koje postavljaju tražilice. Za Google je to 70 znakova (oko 12 riječi). Preporučujemo da se prvo usredotočite na svoju jedinstvenu prodajnu ponudu, a zatim na optimizaciju ključnih riječi.

Preporuke s tražilica

 

 učinkovitih naslova stranica:

  • Naslov treba biti što relevantniji za sadržaj stranice. Odaberite naslov koji najpotpunije odražava temu i bit objavljenih informacija.
  • Svaka stranica treba jedinstven naslov. To će omogućiti tražilicama da razumiju razliku između dijelova web stranice. Dvostruke oznake naslova mogu negativno utjecati na rangiranje i rezultirati filtriranjem sadržaja pomoću algete prili bw lists čno točnoritama pretraživanja. Kako biste to izbjegli, redovito provjeravajte duplikate pomoću alata kao što je Google Search Console.
  • Naslovi neka budu sažeti, ali informativni. Google će odrezati naslove koji su predugi u rezultatima pretraživanja. Optimalna duljina je do 60 znakova.

I još jedan savjet: prilikom sastavljanja naslova koristite ključne riječi iz semantičke jezgre na početku taga.

Predložak za pisanje naslovnih metaoznaka

Da biste si olakšali zadatak, možete se poslužiti sljedećim savjetom:

[Glavna ključna riječ] – [Sporedna ključna riječ] | [Robna marka ili naziv web stranice]

Imajte na umu: ako je svijest o robnoj marki još uvijek niska, njen naziv možda neće biti uključen u meta oznaku.

Evo primjera:

Gdje kupiti ljetnu kuću brzo i jeftino | Jeftina izgradnja dacha

Ako trebate izraditi naslov za online trgovinu, tada zadatak postaje nešto kompliciraniji. Uostalom, tisuće proizvoda objavljeno je na web stranicama platformi za trgovanje. I potrebno je puno vremena za izradu oznaka za svaku stranicu. Stoga se pri radu s internetskim trgovinama koriste drugi predlošci:

Za kategoriju kataloga:

[Naziv kategorije] | Kupite u [Grad], cijena u online trgovini [Naziv trgovine]

Primjer: prijenosna računala | Kupite u Kijevu, cijena u online trgovini Rozetka

Za karticu proizvoda:

[Naziv proizvoda] | Kupi u [City], cijena, opis u online trgovini [Store Name]

Primjer: Laptop Apple MacBook Air 13″ M1 | Kupi u Kijevu, cijena, opis u online trgovini Rozetka.

Primjeri popunjavanja meta oznaka

Evo nekoliko dobrih primjera dobro napisanih naslova:

 

Koje pogreške trebate izbjegavati?

Jedna od najčešćih pogrešaka je korištenje suvišnih i nebitnih elemenata. U naslovu izbjegavajte korištenje završnih riječi, čestica i zamjenica jer ne dodaju vrijednost i zauzimaju prostor koji bi mogao biti indeksiran.

Također savjetujemo da izbjegavate korištenje velikih slova. Fraze napisane isključivo velikim slovima tražilice mogu shvatiti kao neželjenu poštu. Međutim, kratice i akronimi su iznimka.

Što je Opis

Opis je HTML meta oznaka koja daje kratak opis sadržaja web stranice. Ovaj opis često koriste tražilice za prikaz isječka ili pregleda stranice u rezultatima pretraživanja. Pomaže korisnicima da razumiju o čemu je stranica prije nego što kliknu na nju.

Kupite SMS uslugu

Vrste satelitskih stranica

Optimizatori koji ne žele dugo čekati na rezultate promocije web stranica često pribjegavaju takozvanim “crnim” metodama promocije. Jedan od njih je SEO […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *