Većina stručnjaka nastoji savršeno obaviti

Jedno od obaveznih SEO područja na koje biste trebali obratiti pozornost je optimizacija izvan stranice. Ali ovu metodu treba koristiti vrlo pažljivo, jer pretjerano postavljanje veza na resurse trećih strana ili druge pogreške mogu dovesti do sankcija. U ovom ćemo vam članku reći koje pripremne radnje treba obaviti prije nego što počnete s optimizacijom poveznica i kako pripremiti visokokvalitetnu anchor listu za svoju web stranicu.

Što znači sidro?

Rad na vanjskoj promociji web stranice započinje odabirom fraza za poveznice. Jednostavno rečeno, sidro je dio teksta na koji se može kliknuti u članku na drugom web izvoru. Nakon što klikne na njega, korisnik se preusmjerava na vašu web stranicu.

Za umetanje hiperveze u tekst dodajte atribut href ispred odabrane riječi ili izraza . Na kraju će izgledati ovako:

 

U samom tekstu članka korisnik će vidjeti anchor tekst s poveznicom poput ove:

“Povećanje pozicije stranice na stranicama s rezultatima pretraživanja pomaže OVAJ».

Ili ovako:

 

Stručnjaci bi trebali obratiti pozornost na odabir sidara, jer ona imaju važno značenje. Ovo je svojevrstan pokazatelj koje informacije će korisnik pronaći na stranici na koju ga usmjeravaju. Ovo je način na koji algoritmi pretraživanja procjenjuju sadržaj sidrenog teksta. Stoga je logično rješenje dodati hipervezu ključnim riječima. Ali to se može smatrati neželjenom poštom. Stoga je bolje koristiti različite opcije u svom radu:

  • s točnim ili djelomičnim pojavljivanjem. Tekst poveznice u potpunosti ili djelomično odgovara ključu po kojem je stranica rangirana: “ kupite iPad ”, “ sportske cipele na stranici ”;
  • sa zahtjevom marke. Tekst označava naziv tvrtke ili robne marke: “Za konzultacije obratite se stručnjacima Elit-weba “;
  • bez sidara. Ovo je dodavanje izravne poveznice na stranicu u tekst koristeći sljedeći model: https://example.com;
  • s točnim naslovom članka, gdje vodi hipertekstualni prijelaz: “Kako napisati učinkovitu reklamu”;
  • slika sa sidrom. U ovom slučaju, alt oznaka slike može se koristiti kao sidreni tekst.

Postoji još jedna opcija kada se riječi dodaje veza: “ovdje”, “na stranici”, “više detalja” i druge slične fraze. Neki bi mogli tvrditi da vam neće reći o čemu je povezana stranica. Ali da biste razrijedili popis sidra, oni se također mogu koristiti u vašem radu.

Što znači popis sidra?

Rad na promociji veza započinje sastavljanjem liste sidra. Ovaj popis uključuje sva sidra na koja će biti priložene veze na promovirane stranice. Takav popis je potreban za interno povezivanje i za postavljanje vanjskih poveznica na donatorske resurse.

Kao što smo već saznali, postoje Baza podataka e -pošte za funkciju posla različite vrste sidrenih tekstova. Morate pokušati osigurati da gotov popis bude raznolik, inače se ne mogu izbjeći kazne tražilica. Štoviše, procjenom kvalitete i relevantnosti pojedinog online projekta, algoritmi će odrediti kvalitetu fraza za poveznice.

Možete pogledati sidreni popis različitih online projekata i izraditi vlastiti popis koristeći SEMrush, Ahrefs i slične usluge.

 

Što bi trebalo biti u dobrom popisu sidra

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

svoj posao i stoga popis sidara čine što raznolikijim. Oni su u pravu u vezi ovoga. Sastavljanje popisa sidra zahtijeva strpljenje, pažnju i poznavanje nekih značajki tražilica. Na takav popis morate dodatiusidrene i neusidrene veze. Štoviše, potonjeg bi trebalo biti mnogo više – oko 70-80%. Da biste izbjegli ponavljanje, koristite:

  • poveznice na slike;
  • URL sidra;
  • navigacijske riječi (“putem veze”, “ovdje” itd.).

Kada prikupljate sidrene tekstove, budite kreativni i uključite:

  • točni ključevi;
  • riječi sinonimi;
  • upiti visoke i niske frekvencije;
  • brendirani ključevi.

Ali da biste postigli uspjeh u SEO-u i ne Apakah ralat yang mungkin berlaku bili kažnjeni, pokušajte slijediti još nekoliko preporuka:

  • pokušajte pažljivo odabrati donatorska mjesta. Moraju biti relevantni za temu i imati dobru reputaciju;
  • poveznice bi trebale izgledati prirodno na samoj stranici. Ako se oblik ključa organski ne uklapa u tekst, bolje ga je malo promijeniti tako da veza izgleda prirodno;
  • Kada procjenjujete omjer sidrenih i nesidrenih veza, analizirajte sidrene liste svojih konkurenata. To će vam dati priliku da shvatite koje su strategije učinkovitije u vašoj niši.

Na kraju, želimo naglasiti da popis sidra nučin clean emai kovitijeije statičan, već dinamički popis. Redovito procjenjujte što se mijenja u vašoj niši i koje zahtjeve potrošači koriste. U tome će vam pomoći SEO alati: Ahrefs, SEMrush, Majestic i drugi. Pratite promjene u algoritmima tražilice i prilagodite svoju strategiju promocije.

Praktične preporuke o izradi popisa sidra

Nudimo vam upute korak po korak o tome što trebate učiniti kako biste pripremili kvalitetan primjer popisa sidra za vanjsku promociju vaše web stranice.

Analizirajte NL i odaberite ključeve

Visokokvalitetna semantička jezgra sastoji se od različitih upita. Za vanjsku promociju odaberite različite vrste ključeva. Među njima bi trebalo biti nekoliko visokofrekventnih prekidača i 10-20 srednjofrekventnih.

Ako niste previše sigurni u točnost svog izbora, dodatno istražite ključeve, na primjer koristeći Serpstat. Morat ćete raditi u odjeljku “Analiza ključnih riječi”.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *