Društveno slušanje zašto je važno kako započeti plus savjeti

Društveno slušanje i društveno praćenje se često koriste naizmjenično, ali postoje neke velike razlike između njih. Razlike mogu izgledati suptilne, ali su jedinstvene u praksi. Iako se oboje fokusiraju na izvlačenje informacija iz online razgovora, sličnosti se tu uglavnom završavaju. Prije nego što uđemo u specifična područja u kojima se socijalno slušanje i društveno praćenje razlikuju, hajde da shvatimo šta je to socijalno praćenje. Definisanje socijalnog monitoringa Praćenje društvenih medija uključuje redovno praćenje razgovora i interakcija na digitalnim kanalima u odnosu na vaš brend. Ova praksa pomaže organizacijama da se povežu s klijentima kako bi se pozabavile problemima, kao i pružile promišljene povratne informacije koje vam mogu pomoći da napravite odgovarajuće promjene.

Praćenje na društvenim mrežama održava brendove

kontaktu sa svojom publikom dok oni dobijaju uvide Special Lead koji im omogućavaju da pruže bolju uslugu i iskustva. Drugim riječima, društveni monitoring zahtijeva dvosmjernu komunikaciju koja uključuje sljedbenike, dok društveno slušanje isključivo služi za poslovnu stranu stvari. Pogledajmo još neke razlike između njih. Makro nasuprot mikro Društveno slušanje je više makro pristup. To je pregled vaših online razgovora na visokom nivou sa svrhom identificiranja trendova, mjerenja raspoloženja i proučavanja ponašanja potrošača. Ovi uvidi mogu pomoći u informiranju vaših marketinških strategija za dugoročne dobitke.

Special Lead

Društveno praćenje se smatra više mikro jer

pomažete klijentima od slučaja do slučaja. Kao što je cmo email list odgovaranje na komentare, odgovaranje na pitanja i rješavanje pritužbi. Ove akcije su kratkoročne dobiti. vodič za društvene mreže Proaktivno naspram reaktivnog Uz društveno slušanje, organizacije poduzimaju proaktivne. I korake da bolje razumiju svoje kupce, njihove interese i kako se općenito osjećaju o brendu. Društvena platforma za slušanje takođe može poslužiti kao sistem za rano upozoravanje na potencijalne probleme sa korisničkim uslugama jer vam omogućava da predvidite potrebu kojih niste bili svjesni.

Kao rezultat toga bit ćete spremni s rješenjima prije

nego što se pojave problemi. Društveni monitoring Doktè a oswa enfimyè tou je reaktivniji jer se uglavnom fokusira na odgovaranje na trenutne povratne informacije i probleme kupaca. To znači da preduzeća mogu brzo i efikasno reagovati na promenu raspoloženja potrošača o svom brendu i dati pravovremene odgovore na pritužbe ili pitanja kupaca. Ovi napori će pomoći organizaciji da održi pozitivnu online reputaciju .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *