4 koraka za procjenu da li se SEO vaše kompanije radi na najbolji način

Znamo da su životi preduzetnika i menadžera već prilično zauzeti. Uz značaj koji je Google imao čak i za mala preduzeća, budući da je odličan generator poslovanja, raste broj preduzetnika koji treba da potvrde rad profesionalca ili agencije angažovane da bi njihova web stranica bila dobro rangirana.

Google navodi da 46% njegovih pretraga dolazi od ljudi koji traže proizvode i usluge za kupovinu. Vaša kompanija mora biti tamo!

 Odabir prave odgovorne osobe

SEO je izuzetno tehnička tema. Dakle, to je kao da popravljate svoj notebook: ako tehničar kaže da morate da promenite matičnu ploču, nemate šta da se raspravljate. Ali ovo može biti opasno.

U svom konsultantskom radu sreo sam nekoliko kompanija koje su skoro propale jer nisu vodile računa o SEO-u. Pogotovo kada je to glavni generator prometa za kompaniju i jedna greška uzrokuje gubitak rangiranja preko noći.

Kompanija za onlajn štampanje zabeležila je pad prometa sa 50.000 na samo 3.000 poseta za manje od mesec dana. Njeni prihodi su proporcionalno pali. Sve zato što je osoba odgovorna za SEO koristila

tehniku ​​koja se smatra crnim šeširom, a koju pretraživač kažnjava.

Da biste izbjegli ovu vrstu problema, morate imati nekoga stvarno kvalifikovanog. Angažovanje agencije može biti sigurnije i imati bolje rezultate. Ali agencija zaista mora biti stručnjak za tu temu.

Interno obavljanje SEO-a će zahtijevati najmanje 24 sata mjesečno. Međutim, kako je to vrlo tehnička i dinamična oblast, ako nije baš zainte Lista e -pošte industrije resiran za dublje, rezultat se ne bi trebao pojaviti.Morate razumjeti osnove da biste mogli govoriti jezikom profesionalca ili agencije. Na internetu postoji

Lista e -pošte industrije

mnogo sadržaja o SEO-u. Problem je zapravo znati

kojem sadržaju vjerovati. Da biste iz aναδείξτε την επιχείρησή σας με επαγγελματικά sms jegli gubljenje vremena na traženje informacija, najbolji način je ulaganje u dobar SEO kurs . Procijenite da li nastavnik ima iskustva u predmetu. Također isko uab directory ristite svoje kolege iz razreda za razmjenu iskustava, posebno sa onima koji već rade u ovoj oblasti.Ako vaš analitičar ili agencija predlaže da izvršite SEO bez odgovarajućeg alata, odbacite ih. Oni su fundamentalni, jer nam omogućavaju da prikupimo podatke potrebne za planiranje i evaluaciju

SEMrush 4 koraka za procjenu da li se SEO vaše kompanije radi na

Jedan od glavnih alata na tržištu, sa više od 990.000 korisnika, SEM Rush se ističe po tome što je kompletan. Omogućava vam da analizirate obim pretraživanja, poteškoće u rangiranju svake riječi, sezonalnost, povratne veze, između ostalih važnih informacija. Sve to, kako sa vaše domene tako i od vašeg konkurenta, uključujući procjenu koliko organskih posjeta prima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *